Centre De Loisirs De Tertry

~Leven Als God In Frankrijk~ De beste tijden zijn ... de maaltijden !!!!

Huisregels

 

 

Huisregels ter bevordering van een geslaagd verblijf :  

------------------------------------------------------------------------------------------

Rookverbod  :

Onze kamers en het ganse domein, zijn wettelijk uitgerust met rookdetectoren ! Het is dus ten strengste verboden  op de kamers en in het restaurant te roken.

(om tegemoet te komen aan de rokers is er op de binnenkoer een "rookbankje" voorzien.  Dank voor een wederzijds respect !) 


De wandelingen zijn begeleid door één of meerdere GRATIS gids(en).Tijdens de wandelingen te paard eisen wij van elke ruiter de discipline zoals het hoort :

1°) De gids NOOIT voorbijgaan (op straf van tractatie van 1 fles champagne per inbreuk !!)

2°) Galopperen één per één, achter elkaar en niet afwijken van het gevolgde traject.

3°) Voldoende AFSTAND houden tussen de paarden. (zodat ongelukken worden vermeden)

!!!  4°) Het dragen van een ruiterhelm wordt ten zeerste aanbevolen !!!

Wij eisen van de ruiters geen voorlegging van eventuele brevetten maar gaan ervan uit, dat wie buiten (in groep) meerijdt over voldoende rij-ervaring beschikt en vlot kan paardrijden zodat de ganse groep geen hinder of vertraging ondervindt. Wij hopen op uw begrip hiervoor in het belang van ieders veiligheid en ter bevordering van de sfeer van het paardrijden zelf. Teneinde de vertrouwensband tussen paard en ruiter, van voor het begin van de rit te bevorderen, verzoeken wij  om uw toegewezen paard zelf te poetsen en op te zadelen. De hoofdstellen zijn genaamtekend en individueel per paard, de zadels zijn naar willekeur of eigen keuze te nemen. Wie hier niet in slaagt, kunnen we NIET toelaten om buiten te rijden !!!!

 

De douche-wasplaats  (warm/koud water) is prioritair voor de paarden.  Eigen  koetsen achteraf afspuiten aub.

 

Wij zijn ons bewust dat ons gemoedelijk manège-hotel niet met een HILTON te vergelijken is. Toch durven wij u vragen om alles netjes te houden en de kamers niet met (vuile) rijlaarzen of ander (vuil)schoeisel te betreden.  Laarzentrekkers staan beneden in de inkomhall of in de zadelkamer. Honden zijn welkom en  kosteloos. Gemakkelijkheidshalve en als extra service, blijft uw kamer meestal vrij tot s'avonds, de dag van uw vertrek.

 

Diegenen, die hun eigen eten voor hun paarden meegebracht hebben en dit verkiezen boven het onze, worden verzocht hun emmer voor de box te plaatsen, zodat onze stalgroom alle paarden op éénzelfde tijdstip kan voederen.

De parking is gratis, gelieve na het uitladen uw wagen op de parking te plaatsen, dit om de veiligheid en de evacuatie bij brandgevaar te garanderen.

We houden  van de natuur en de rust en het talrijke wild, vandaar dat Quads en Cross-moto's NIET toegelaten zijn. In het verleden zijn er  telkenmale incidenten geweest met buurtbewoners en betredingen en beschadigingen van privé-(jacht)-terreinen. De slechte naam en faam kwam telkens weer op onze kop.

Gelieve onze honden (Silver en Jules) nooit te voederen met restjes of eten enz.... aub, wij wensen er geen schooiers van te maken !!!

 Met dank voor jullie begrip hiervoor.

Het bestuur is niet verantwoordelijk voor gebeurlijke ongevallen, waar dan ook.

De kuisploeg waardeert van harte, dat u voor uw vertrek zelf het beddegoed wil afhalen en deponeren op het bed.

(laken, kussenslopen, en dekbedovertrek)

Wij danken u van harte om in het belang van iedereen, met deze raadgevingen rekening te willen houden. Dit komt uw verblijf en dat van de anderen zeker ten goede.

Namens het ganse Tertry-Team.